Dobra włoska restauracja – jak ją rozpoznać?
Włoskie restauracje to w kraju najczęsciej spotykany rodzaj gastronomii. Lubimy włoskie jedzenie bo jest smaczne, pożywne i ceszy oko. Oczywiście najczęściej decydujemy się na włoskie makarony. Bardziej wrażliwi konsumenci kosztują rzadsze dania obiadowe takie jak risotto, gnocchi czy włoskie zupy minestrone.
Rozglądając się za smaczną restauracją włoską trzeba przyjrzeć się kilku elementom: jak wiele półproduktów naprawdę jest sprowadzanych z Włoch, czy w menu znajdują się też mniej znane włoskie dania, czy karta win, oferuje typowo włoskie wina. Włoskie potrawy to duża wielość smaków oraz potrawy z różnych części Włoch. Prawdziwie włoska restauracja stworzy prawdziwie włoski smak.
Kuchnia włoska nie jest trudna, ale to nie oznacza, że jest mniej smaczna Z czystym sumieniem można stwierdzić, że jest to wspaniała kuchnia europejska .
Wykwintne wino włoskie
Jakakolwiek knajpka włoska, która aspiruje do bycia klasycznym punktem na kulinarnej mapie miasta, nie może zaniedbywać wina. Posiłek we włoskim klimacie koniecznie powinien zawierać też wino. Odrobina alkoholu to dla Włochów cos zupełnie naturalnego. włoska restauracja w Krakowie Klasyczne włoskie wina to zdecydowanie toskańskie chianti, kalabryjskie bivongi a także noto z Sycylii. Włoska restauracja – jeśli naprawdę chce być postrzegana jako prawdziwie włoska, musi mieć szeroką kartę win.
Regionalna włoska restauracja
Mając ochotę poznać indywidualność kuchni włoskiej bez wahania trzeba poszukać restauracji, która jest w stanie przyrządzić nie jedynie placek pizzowy i makarony.
Zobacz film